Formule 1 Grand Prix aanbod
Grand Prix® van Portugal - Portimão 2020

Grand Prix® van Portugal - Portimão 2020

Formule 1 Portugal

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Portugal - Portimão 2020

Het Algarve International Circuit is het strijdtoneel voor de Grand Prix van Portugal – Portimão 2020. Het racecircuit biedt plek voor 100.000 man, is 4.692 meter lang en gelegen in Portimão, Portugal. De prachtige Portugese naam luidt Autódromo Internacional do Algarve, maar gewoonlijk ook Portimão Circuit genoemd. Het complex bevat naast het racecircuit ook een kartbaan, technologiepark, vijfsterrenhotel, sportcomplex en appartementen. De Grand Prix van Portugal – Portimão is dus een mooie additie aan de 2020 F1-kalender.

De bouw is in oktober 2008 voltooid. Het circuit is vervolgens goedgekeurd door zowel de FIM op 11 oktober 2008 als de FIA ​​twee dagen later.

Het circuit is ontworpen door Ricardo Pina, Arquitectos. In oktober 2010 kwamen de teams overeen om het Portimão Circuit samen met Bahrein toe te voegen aan het testschema van de Formule 1.

In september 2013 is het bedrijf dat het circuit beheert, Parkalgar Serviços, overgenomen door Portugal Capital Ventures. Dit is een Portugese staatsbedrijf dat actief is op het gebied van risicokapitaal Hierdoor is het circuit feitelijk onder staatsbeheer heeft geplaatst. De verkoop is ingeluid door de schulden van Parkalgar Serviços op dat moment.

Op 25 juli 2020 kondigt de FIA aan dat het circuit van 23 tot 25 oktober 2020 de Portugese Grand Prix van Formule 1 zou organiseren, als onderdeel van een herziene kalender. Dat laatste is uiteraard het gevolg van de geannuleerde races veroorzaakt door de COVID-19-pandemie.

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.