Grand Prix® van Mexico – Mexico-Stad 2021

Grand Prix® van Mexico – Mexico-Stad 2021

Formule 1 Mexico

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Mexico – Mexico-Stad 2021

Het circuit Autódromo Hermanos Rodríguez is de thuishaven van de Grand Prix van Mexico – Mexico-Stad. De baan is vernoemd naar de Mexicaanse broers en Formule 1-coureurs Ricardo en Pedro Rodríguez. De Grand Prix van Mexico is met tussenpozen op dit circuit georganiseerd. De eerste periode overspant 1963-1970 en de tweede 1986-1992. Vervolgens is de F1 vanaf 2015 voor een derde maal teruggekeerd in Mexico-Stad. Voor de laatste rentree is het circuit grondig verbouwd. De modernisering heeft uiteraard plaatsgevonden onder leiding van Hermann Tilke.

Het Autódromo Hermanos Rodriguez circuit ligt op meer dan 2200 meter boven de zeespiegel. Daar zorgt de ijle lucht voor proestende Formule 1-motoren. De krachtbronnen worden vervolgens beperkt in de brandstofaanvoer, zodat deze zichzelf niet opblazen. Bovendien is het chassis erg belangrijk vanwege de vele bochten op een relatief korte baan. De Grand Prix van Mexico – Mexico-Stad is daarmee een echte test voor het totaalpakket van de wagen.

De Mexicanen zijn fanatieke raceliefhebbers en hebben met dit circuit een juweeltje in huis. Het Autódromo Hermanos Rodriguez is slechts 4.304 meter lang, maar telt ook 17 bochten. Verder rijden de coureurs vlak voor start-finish onder een van de hoofdtribunes door. Dit levert op de televisie al geweldige beelden op, maar live is dit natuurlijk nog fraaier! Het circuit ligt in het zuidoostelijke deel van Mexico-Stad. De baan bevindt zich binnen de grenzen van het openbare park Magdalena Mixhuhca Sports City.

Max + Mexico = Winst!

Max Verstappen weet de 2017 editie van de Grand Prix van Mexico – Mexico-Stad op zeer dominante wijze naar zich toe te trekken. Voor de dan derde keer in zijn carrière vangt Verstappen een Formule 1-race van de eerste startrij aan, nadat hij zich zaterdag als tweede had gekwalificeerd. Meteen na de start grijpt de Nederlander de macht en kan daarna soeverein naar de overwinning rijden. Heeft u ook met samengeknepen billen de uitvalbeurten van diverse Renault-motoren aanschouwd? Slechts twee Renault motoren haalden de finish en gelukkig zat die van onze Max daarbij!

In 2018 herhaalt Max Verstappen dit huzarenstukje. Dit keer vertrekken beide Red Bull-coureurs van de eerste startrij. Een unicum voor Red Bull in de post hybride tijdperk. Verstappen, vertrekkend van P2 na de jongste pole ooit op slechts 2 honderdste van een seconde te zijn misgelopen, pakt wederom de leiding in bocht 1 en verdwijnt aan de horizon om alleen maar op het podium zijn achtervolgers weer tegen te komen. Ricciardo, van pole vertrokken, kent een ongelukkige start, maar vecht zich goed terug in de race. Tien ronden voor het einde, als de Australiër op P2 rondrijdt, slaat het noodlot voor de zoveelste keer toe bij de goedlachse coureur. Een haperende turbo zorgt voor DNF nummer 8 van het seizoen.

De 2019-editie zal Max en het Red Bull team snel willen vergeten. Max beleeft een frustrerende race: in de eerste paar bochten verliest hij het duel met Lewis waardoor de Nederlander moet wijken en veel grond verliest. Aan het volgende contact met de andere Mercedes van Bottas houdt Verstappen een kapotte band over. Het zit de Limburger niet mee en ligt op dat moment uit de race. Positief is het vervolg van de race als Max op een setje harde banden 66 rondes lang het tempo van de leiders imiteert. Aan de streep levert dit de zesde plek op.

Door toedoen van COVID is deze race in 2020 niet georganiseerd.

Copyright © 2021 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.