GP van Australië Feiten & Statistieken: Uitvalbeurt nummer 2 voor Verstappen – Leclerc neemt afstand!
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

GP van Australië Feiten & Statistieken: Uitvalbeurt nummer 2 voor Verstappen – Leclerc neemt afstand!

11 april 2022 - Gelmer Jan

(Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Met Leclerc op ole en Verstappen op plaats twee ging ‘s ochtends vroeg de derde race van het seizoen van start op het Albert Park Street Circuit in Melbourne, Australië. Doe ons maar een herhaling van de Grand Prix van Saoedi-Arabië, dachten we. Maar helaas, dat zat er niet in. De Grand Prix van Australië leek lange tijd hoopgevend, maar technisch falen zorgde ervoor dat Verstappen, na het debacle in Bahrein, opnieuw de finish niet haalde.

Opnieuw maakte Ferrari de meeste indruk tijdens de vrije trainingen en vooral Leclerc oogde weer erg goed. En zo bleek ook in de kwalificatie. Met ongeveer drie tiende van een seconde voorsprong op Verstappen, pakte de Monegask zijn tweede Pole Position van het seizoen. Perez klokte de derde tijd. Plek vier tot en met 6 waren voor de Engelsmannen. Respectievelijk Norris, Hamilton en Russel. De ongelukkige Sainz kwalificeerde zich tegenvallend als 9e. 

Leclerc en Verstappen kennen een goede start. Daarachter is het Hamilton die lekker weg is en zich direct naar P3 rijdt. Al vroeg in de wedstrijd wordt het allemaal nog erger voor Ferrari-coureur Carlos Sainz. De Spanjaard belandt in de grindbak en komt daar niet meer weg. Vlak nadat Perez Hamilton weet terug te pakken, is het Sebastian Vettel die de muur raakt en een Safety Car veroorzaakt. Opnieuw komt deze op een slecht moment voor de zevenvoudig wereldkampioen. Hij belandt op plaats 6. De hierop volgende herstart betekent de eerste aanval van Max op Leclerc, maar het lukt ‘m niet om zijn Red Bull voorbij de Ferrari te krijgen. Terwijl Perez zich terugknokt naar P3, staat daar opeens de Red Bull met nummer 1 langs de kant. Op twintig ronden van het einde ruikt de Nederlander een vreemde geur, waarop hij door het team gemaand wordt zijn bolide te parkeren. Een brandstoflek zorgde ervoor dat de Nederlander opnieuw een DNF achter zijn naam kreeg. 

De ontketende Charles Leclerc wint opnieuw. De Monegask pakt na Bahrein zijn tweede overwinning van het seizoen. Verstappens teamgenoot Perez wordt tweede en Russel finisht als derde, zo’n drie seconden voor zijn Mercedes-compaan Hamilton.  

Hiermee vergroot Leclerc zijn voorsprong in het WK. De Ferrari-coureur komt na 3 GP’s, waarvan hij er bij twee de volle 26 punten pakt, op een totaal van 71. George Russel volgt op gepaste afstand. De Brit staat op 37. Sainz complementeert de top 3 met 33 punten, drie punten meer dan de beste Red Bull. En dat is niet die van Verstappen. Na twee puntloze Grand Prix’ blijft Max steken op de 25 punten die hij verdiende door te winnen in Saoedi-Arabië. Op 24 april staat de volgende race gepland op het Autodrome Enzo e Dino Ferrari in Imola, Italië tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.

Winkelmand (0)

Geen