Staanplaatsen gids voor Paul Ricard Formule 1 Frankrijk – Le Castellet
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Staanplaatsen gids voor Paul Ricard Formule 1 Frankrijk – Le Castellet

18 juni 2018 - directie

Op deze pagina vind je onze staanplaatsen gids voor Circuit Paul Ricard.

Heb je staanplaatsen gekocht voor de GP van Frankrijk en vraag je je af waar je het best kunt staan?  Lees dan verder om de hotspots te ontdekken!

In 2018 zien we, na een afwezigheid van 10 jaar, eindelijk weer een grand prix terugkeren naar Frankrijk. De laatste editie van de GP van Frankrijk vond plaats op het Circuit de Nevers nabij Magny-Cours in 2008. Ditmaal is het de beurt aan het Circuit Paul Ricard om als organisator de honneurs waar te nemen. De baan ligt vlak bij Le Castellet, in het zuiden van Frankrijk. Het is in 2018 de 15e keer dat het circuit Paul-Ricard op de F1-kalender verschijnt. In de periode 1971 – 1990 zijn de eerste 14 edities gehouden. Jacky Stewart schrijft de allereerste editie van 1971 op zijn naam.

Staanplaatsen gids voor Circuit Paul Ricard

Het 5.861 meter lange circuit wordt gekenmerkt door 15 bochten, 6 naar links en 9 naar rechts, en drie rechte stukken. De staanplaatsen bevinden zich met name tussen de bochten 7-8 en 9-11, oftewel langs de Mistral Straights. F1-wagens zullen hier op hoge snelheid passeren, met remzones voor de chicane (bocht 8-9) en bocht 11 – een lange doordraaier naar rechts. Het slechte nieuws voor de toeschouwers is de afstand tot de baan gemeten vanaf het hekwerk. Uitgebreide uitwijkmogelijkheden voor de coureurs staan tussen de circuitlimieten en de toeschouwers in.

Uitkomen bocht 7 (begin Mistral Straight)

Wij verwachten de snelheid van de F1-bolides op dit punt van de baan rond de 225-250 km/u te zijn. Foto’s maken is lastig vanwege de afstand tot de baan en de snelheid van de voorbijrazende wagens. Dit probleem geldt voor alle staanplaatsenzones langs het circuit. Het grootste voordeel van deze plek is het uitzicht op bocht 8, de ingang van de chicane halverwege de Mistral Straight. Samen met de ingang van bocht 1 zijn dit de voornaamste punten waarop inhalen mogelijk is tijdens de race. Ambieer je een shot van twee F1-bolides naast elkaar, dan is dit waarschijnlijk de beste standplaats. Ook is de afstand tot de baan, relatief genomen, te overzien.

Uitkomen bocht 9 (Mistral Straight – uitkomen chicane)

Bij het uitkomen van de chicane, halverwege de Mistral Straight, heb je aan de linkerkant van het circuit mogelijkheden om de race staand te volgen. De snelheid van de F1-wagens zal iets lager liggen dan bij het uitkomen van bocht 7. Wij schatten het in rond de 200 km/u. In verhouding tot de andere 2 staanplaatsen is de afstand tot de circuitlimieten hier het kleinst vanwege het ontbreken van de blauw-wit gekleurde uitwijkgebieden. Je zit als het ware dichter op het circuit. Helaas zullen de gevechten om posities vooral bij het ingaan van de chicane worden uitgevochten, waardoor je vanaf dit punt alleen het resultaat van de gevecht observeert en niet de bijbehorende actie. Vind je foto’s maken het belangrijkste onderdeel van de GP-beleving, dan is dit de ultieme plek voor jou.

Uitkomen Courbe de Signes (bochten 10-11)

Courbe de Signes, bocht 10, bevindt zich aan het einde van de Mistral Straight. Het is interessant om te zien of de coureurs op dit punt ook daadwerkelijk van het gas gaan. Wil je F1-bolides op de top van hun kunnen zien presteren, dan is dit het juiste punt om te gaan staan. We verwachten de F1-machines op topsnelheid te zien passeren om daarna, vlak voor bocht 11, af te remmen en met heel veel drama (de laterale krachten op de F1-bolides zijn hier zeer groot) bocht 11 in te gaan. Helaas is door deze laterale krachtenuitoefening de baan voorzien van ruime uitwijkmogelijkheden. Voor de toeschouwer betekent dit dat je verder naar achteren zit aan de buitenkant van het rechte stuk tussen bocht 10-11.

Tips:

  • Mocht je een weekendticket gekocht hebben, is het zeer aan te raden om de vrijdag te gebruiken om rond te lopen en enkele kijkpunten te vergelijken tijdens de vrije trainingen.
  • Wil je ons actuele aanbod van entreetickets voor de Grand Prix van Frankrijk bekijken? Klik dan hier om daar direct naar toe te gaan.

We hopen dat deze staanplaatsen gids voor Paul Ricard behulpzaam is geweest? Mail ons hier als u tips of verbeteringen wilt delen met ons.

Toegift

Bekijk hier een hotlap van David Coulthard op het Circuit Paul Ricard op het YouTube-kanaal van Aston Martin Red Bull Racing.

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.