Grand Prix® van Rusland – Sotsji 2021

Grand Prix® van Rusland – Sotsji 2021

Formule 1 Rusland

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Rusland – Sotsji 2021

De Grand Prix van Rusland – Sotsji is in 2014 voor het eerst georganiseerd op het Sochi Autodrom. Het circuit, voorheen het Sochi International Street Circuit en het Sochi Olympic Park Circuit, ligt in de badplaats Sotsji aan de Zwarte Zee. Sotsji is de belangrijkste badplaats van Rusland en kent ook de bijnaam: ‘Russische rivièra’, een bezoekje waard dus. Het circuit is een semi-stratencircuit en gaat bovendien dwars door het Olympisch Park Sotsji heen. Hier zijn de Olympische Winterspelen van 2014 deels gehouden.

Het Sochi Autodrom is 5.848 meter lang en alleen Spa, Baku en Silverstone zijn langer. Ook dit circuit is ontworpen door Hermann Tilke. Daarbij telt de baan 18 bochten waarvan 12 rechter en zes linker. Interessant is bocht 3 die met 650 meter de langste van de Formule 1-kalender is. Verder kenmerkt het circuit zich door de vele medium snelheidsbochten en de ruimte die er is om in te halen. Saillant detail is dat Mercedes alle vijf edities van de Grand Prix van Rusland-Sotsji gewonnen heeft. Geen enkel ander team weet dus hoe het is om te winnen in Rusland.

Demotie van Kvyat ten faveure van Verstappen

De Grand Prix van Rusland – Sotsji is in 2016 beslissend in het oordeel om Daniil Kvyat terug te zetten naar het kleine broertje van Red Bul Racing: Scuderia Toro Rosso. Bij de start van de Grand Prix tikt Kvyat tot tweemaal toe Vettel aan en laatstgenoemde wordt hierdoor uitgeschakeld voor de race. Tot overmaat van ramp loopt zijn teamgenoot Daniel Ricciardo bij de eerste tik van Kvyat ook schade op. Kvyat beleeft een ongelukkige middag en beide Red Bulls komen zonder punten thuis. Max Verstappen neemt bij de eerstvolgende Grand Prix het stoeltje van Kvyat over bij Red Bull Racing in de RB12.

Het beste resultaat van Max in de Grand Prix van Rusland – Sotsji komt in 2019 als hij P4 noteert. Max vertrekt na een 5 startplekken-penalty (nieuw motorblok) van P9 en ziet Vettel uitvallen waardoor P4 haalbaar blijkt. In 2018 eindigt Verstappen op P5, maar dit keer vertrekt de Limburger van de laatste startrij. Na 8 magnifieke rondjes rijdt de getalenteerde coureur alweer de top 5 binnen! In 2017 evenaart de Limburger de P5-klassering. Het zou één van zijn spaarzame finishes worden van het eerste halfjaar in de RB13.

Copyright © 2021 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.