Formule 1 Grand Prix reizen
Grand Prix® van Monaco - Monte Carlo 2019

Grand Prix® van Monaco - Monte Carlo 2019

Formule 1 Monaco

Grand Prix® van Monaco - Monte Carlo 2019

De Grand Prix van Monaco – Monte Carlo wordt verreden op het Circuit de Monaco. Het is één van de kortste banen van het Formule 1-kampioenschap, maar wel één met een lange geschiedenis. De Grand Prix van Monaco – Monte Carlo staat voor het eerst in 1950 op de kalender en maakt sinds 1955 onafgebroken deel uit van het kampioenschap.
Het stratencircuit staat bekend om de zero marge voor fouten, het vele schakelen (meer dan 60 keer in het 3.337 meter tellende rondje) en het lef dat nodig is om op de limiet te rijden. Max Verstappen ondervindt dit aan den lijve in 2016 als hij 3 keer crasht in evenveel dagen.
Vraag alle Formule 1-coureurs welke Grand Prix zij het liefst willen winnen en het antwoord is vrijwel unaniem: de Grand Prix van Monaco! De charme, het prestige en de glamour vormen een onweerstaanbare combinatie voor vele coureurs.
 

Een uitdagend circuit…ook voor Max

In 2017 rijdt Max voor het eerst in zijn carrière de Grand Prix van Monaco uit met P5 als eindresultaat. Een ongelukkige pitstopstrategie, waarbij zijn team de undercut probeert op Valtteri Bottas, levert hem deze vijfde plek op. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo daarentegen rijdt wel langer door op zijn eerste setje banden. Hij presteert het om hiermee zowel Max als Valtteri voorbij te gaan. Max is op zijn zachts gezegd niet tevreden over de gekozen strategie. Herinnert u zich de radioboodschap van Max als hij zijn onvrede uit?
 
In 2018 maakt Max een stuurfoutje in de laatste vrije training met grote gevolgen. Het chassis is dusdanig beschadigd dat de monteurs de auto niet op tijd klaar hebben voor de start van de kwalificatie. Max start de race van achteren en na een imposante inhaalrace eindigt hij op P9 in de punten.
Copyright © 2019 Race Experience
Hulp nodig? Bel gemakkelijk met ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.