Grand Prix® van Frankrijk - Le Castellet 2022

Grand Prix® van Frankrijk - Le Castellet 2022

Formule 1 Frankrijk

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant
22 - 24 juli 2022
Ultimate Race Experience – De ultieme VIP-beleving in de wereld van F1!

GP Frankrijk 2022 – Legend ticketpakket (Paddock Club) F1® Experiences

Bestel hier uw Legend ticketpakket van F1® Experiences voor de GP van Frankrijk 2022. Als VIP-gast in de Paddock Club in Le Castellet geniet u het hele weekend onbeperkt van heerlijke gerechten en dranken, de beste plaatsen op het circuit en van ongeëvenaarde VIP-toegang tot de pitsstraat en paddock. Buitengewoon en exclusief in elk opzicht!
Vanaf:  6.429 Bekijk dit aanbod
21 - 24 juli 2022
Premium Race Experience – VIP ticketpakket

F1 GP Frankrijk 2022 – Trophy ticketpakket F1® Experiences

Boek hier uw F1® Experiences Trophy pakket voor de Formule 1 GP van Frankrijk 2022, inclusief 3-daagse entreeticket (Sainte Baume 1-4), exclusieve Pit Lane Walk, een begeleide tour over de Paul Richard en meer unieke F1 Experiences.   
Vanaf:  1.299   Bekijk dit aanbod
21 - 24 juli 2022
Premium Race Experience – Exclusieve toegang achter de schermen van F1

F1 GP Frankrijk 2022 – Hero ticketpakket F1® Experiences

Boek hier uw F1® Experiences Hero F1-tickets voor de GP van Frankrijk, inclusief 3-daagse entreeticket (Ligne de Départ Grandstand ), F1® Experiences Receptie met een F1-coureur, F1 insider acces, een Pit Lane Walk en nóg meer unieke F1 Experiences. 
Vanaf:  1.599   Bekijk dit aanbod
21 - 24 juli 2022
Premium Race Experience – Maak kennis met F1 hospitality in de Paddock Club

F1 GP Frankrijk 2022 – Premier ticketpakket F1® Experiences

Bestel hier uw F1® Experiences Premier pakket met tickets voor de GP van Frankrijk 2022. Dit pakket is inclusief een Paddock Club ticket (vrijdag), een ticket voor de Ligne de Départ Grandstand (za-zo), een rondleiding over het circuit en nog veel meer unieke F1 Experiences.     
Vanaf:  2.799   Bekijk dit aanbod
22 - 24 juli 2022
Ultimate Race Experience – Buitengewoon en exclusief in elk opzicht!

F1 Frankrijk 2022 – Paddock Club ™

Bestel hier uw Paddock Club ™ tickets voor de F1 in Frankrijk 2022. Als VIP-gast in de Paddock Club geniet u het hele weekend onbeperkt van heerlijke gerechten en dranken, uitzonderlijke service, de beste plaatsen op het circuit én van exclusieve toegang tot de pitsstraat en paddock.
Vanaf:  1.119 Bekijk dit aanbod

Grand Prix® van Frankrijk - Le Castellet 2022

Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet 2022

De Formule 1 keert in 2018 terug naar Frankrijk en wel naar het Circuit Paul Ricard te Le Castellet, nabij Marseille. De F1 van Frankrijk – Le Castellet is in 1990 voor het laatst verreden op dit circuit. Le Professeur Alain Prost schrijft deze editie op zijn naam. In totaal is de Grand Prix van Frankrijk vanaf 1971 veertien maal georganiseerd op het Circuit Paul Ricard. De naamgever van het circuit is de excentrieke miljonair en financier Paul Ricard. Bovendien is het circuit sinds 1999 in handen van een volgende excentrieke miljonair (zeg gerust miljardair) Bernie Ecclestone – kent u hem nog?

Over het circuit

Het Circuit Paul Ricard is op maar liefst 167 manieren te configureren, maar de Formule 1 opteert voor de Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet voor de 5.861 meter lange lay-out. Dit is inclusief de chicane halverwege de 1,8 kilometer lange Mistral Straight. In totaal telt het circuit 15 bochten en drie rechte stukken. Het is de eerste keer voor alle actieve Formule 1-coureurs om de Grand Prix van Frankrijk op dit circuit te rijden. Alleen de huidige wereldkampioenen – Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen – hebben een Grand Prix van Frankrijk gereden. Maar dan wel op het Circuit de Nevers in Magny-Cours.

Max etaleert zijn talent ook in Frankrijk…

Max eindigt in zijn eerste editie van de Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet (2018) op een even knappe als onmogelijk gehouden tweede plek. Het circuit bevoordeelt motorvermogen boven een wendbaar chassis en dat kwam het Red Bull Racing team niet ten goede. Max kent echter een geweldige start waarbij hij de in aanraking gekomen Mercedes en Ferrari van Bottas en Vettel vakkundig weet te ontwijken. Dit is het begin van een fraaie race waarin Max P2 weet vast te houden. De Honda aangedreven RB15 komt in 2019 snelheid tekort om het podium te halen. Max eindigt op P4 en dat wordt unaniem als het maximaal haalbare bestempeld.
Helaas was de laatste editie van 2020 om voor de hand liggende redenen geannuleerd. En in 2021 was slechts beperkte capaciteit voor publiek. We hopen de Franse Grand Prix in 2022 weer met veel publiek te mogen verwelkomen!
In 2021 is de F1 in Frankrijk terug, en hoe! Mercedes en Red Bull Racing topmannen Lewis Hamilton en Max Verstappen leveren een werkelijke thriller van een race af. Na een gevecht dat de hele Grand Prix voortduurt, gaat Max – met nog twee rondes te gaan – Lewis voorbij voor de winst. Toeschouwers zijn getrakteerd op een magistrale race met dito ontknoping!
Copyright © 2022 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.