Formule 1 Grand Prix reizen
Grand Prix® van Frankrijk - Le Castellet 2019

Grand Prix® van Frankrijk - Le Castellet 2019

Formule 1 Frankrijk

Grand Prix® van Frankrijk - Le Castellet 2019

Bent u ook zo benieuwd of Max Verstappen het podium weer weet te bereiken bij zijn tweedeelname aan de Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet? Beleef de Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet met een uniek reisarrangement van Race Experience – fan van Max Verstappen!
Formule 1 keert in 2018 terug naar Frankrijk en wel naar het Circuit Paul Ricard te Le Castellet, nabij Marseille. De Grand Prix van Fr ankrijk – Le Castellet is in 1990 voor het laatst verreden op dit circuit. Le Professeur Alain Prost schrijft deze editie op zijn naam. In totaal is de Grand Prix van Frankrijk vanaf 1971 veertien maal georganiseerd op het Circuit Paul Ricard. De naamgever van het circuit is de excentrieke miljonair en financier Paul Ricard. Bovendien is het circuit sinds 1999 in handen van een volgende excentrieke miljonair (zeg gerust miljardair) Bernie Ecclestone – kent u hem nog?
 
Het Circuit Paul Ricard is op maar liefst 167 manieren te configureren, maar de Formule 1 opteert voor de Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet voor de 5,861 kilometer lange lay-out. Dit is inclusief de chicane halverwege de 1,8 kilometer lange Mistral Straight. In totaal telt het circuit 15 bochten en drie rechte stukken. Het is de eerste keer voor alle actieve Formule 1-coureurs om de Grand Prix van Frankrijk op dit circuit te rijden. Alleen de huidige wereldkampioenen – Lewis Hamilton, Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen – hebben een Grand Prix van Frankrijk gereden. Maar dan wel op het Circuit de Nevers in Magny-Cours.

Max etaleert zijn talent…

Max eindigt in zijn eerste editie van de Grand Prix van Frankrijk – Le Castellet (2018) op een even knappe als onmogelijk gehouden tweede plek. Het circuit bevoordeelt motorvermogen boven een wendbaar chassis en dat kwam het Red Bull Racing team niet ten goede. Max kent echter een geweldige start waarbij hij de in aanraking gekomen Mercedes en Ferrari van Bottas en Vettel vakkundig weet te ontwijken. Dit is het begin van een fraaie race waarin Max P2 weet vast te houden.
Copyright © 2019 Race Experience
Hulp nodig? Bel gemakkelijk met ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.