Formule 1 Grand Prix aanbod
Grand Prix® van Eifel 2020

Grand Prix® van Eifel 2020

Formule 1 Eifel

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Grand Prix® van Eifel 2020

De Grand Prix van Eifel wordt verreden op de historische Nürburgring. Op 27 september 1925 is begonnen met de aanleg van het circuit rond het dorp en het middeleeuwse kasteel Nürburg in de Eifel. De opening was in het weekend van 18 en 19 juni 1927. Het circuit heeft als bijnaam ‘De Groene Hel’ oftwel ‘The Green Hell’.

Baanhistorie

In 1984 is een veiliger en minder uitdagend circuit gebouwd naast de oude baan. In 1984 en 1985 werden er weer Formule 1-races gehouden op het circuit. Daarna werden die op Hockenheim verreden. Vanaf 1995 behoort de grand prix in Nürburg tot de traagste races van het seizoen. Nu is één ronde beperkt tot 5.148 m. Michael Schumacher boekte de meeste zeges op dit circuit. Ook Alain Prost, Jacques Villeneuve, Rubens Barrichello, Ralf Schumacher en Fernando Alonso wisten hier de Grote Prijs van Europa te winnen.

In 2002 is het circuit aangepast met de Mercedes-arena, een bochtencombinatie vlak na startfinish. Deze aanpassing moest het spektakelgehalte van de races verhogen, maar was vooral bedoeld om de eerste bocht te vermijden – voorheen een gevaarlijk punt bij de start van de race.

Op 29 augustus 2006 werd bekendgemaakt dat vanaf het seizoen 2007 de Grand Prix van Europa niet meer op de Nürburgring zou worden verreden. Voortaan zou op de circuits Hockenheimring en Nürburgring om de beurt de Grand Prix van Duitsland worden verreden.

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.