Formule 1 Grand Prix reizen
Grand Prix® van Duitsland - Hockenheim 2019

Grand Prix® van Duitsland - Hockenheim 2019

Formule 1 Duitsland

Grand Prix® van Duitsland - Hockenheim 2019

De Grand Prix van Duitsland – Hockenheim wordt op de Hockenheimring voor het eerst verreden in 1970. Van 1971 tot 1976 keert de Duitse Grand Prix terug op de Nürburgring. Vanaf 1977, met uitzondering van 1985, verplaatste de Grand Prix van Duitsland definitief naar de Hockenheimring. Aanleiding was het ongeluk van Niki Lauda op de Nürburgring in 1976 waar hij zijn nu karakteristieke brandwonden aan heeft overgehouden. De Nürburgring keert na 1995 wel weer terug op de Formule 1-kalender, maar dan onder de noemer Grand Prix van Europa of Grand Prix van Luxemburg. Vanaf 2007 tot 2014 wordt de Duitse Grand Prix om en om gereden op zowel de Hockenheimring als de Nürburgring. Om financiële redenen trekt de Nürburgring zich in 2015 terug als organisator van de Grand Prix van Duitsland.

De Grand Prix van Duitsland – Hockenheim staat gelukkig in 2018 en 2019 gewoon op de F1-kalender. Als Nederlander kun je lekker genieten van een race dicht bij huis. Het circuit ligt net buiten het kleine plaatsje Hockenheim, in deelstaat Baden-Württemberg in het zuidwesten van Duitsland. De Hockenheimring is in 2002 onder leiding van Hermann Tilke flink verbouwd. De verbouwing is gedaan om Formule 1-auto’s meer inhaalkansen te gunnen en de snelheid te verlagen. De lange rechte stukken door het bos zijn ontdaan en in plaats daarvan hebben we de bochtencombinatie 2-6 erbij gekregen. Bij bocht 6 bevindt zich de nieuwe haarspeldbocht waar de coureurs een aanval kunnen lanceren. De huidige lay-out is 4.574 meter lang en bevat 17 bochten.

De prestaties van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Duitsland – Hockenheim

Max Verstappen bezorgt bij zijn debuut in de Grand Prix van Duitsland – Hockenheim (2016) het Red Bull Racing team een dubbel podium. Aanvankelijk rijdt Max na een vliegende start op P2, maar een mindere pitstopstrategie brengt hem uiteindelijk derde plaats. Nico Rosberg valt juist terug van P1 naar P4 bij de start en zal later een tien seconden penalty krijgen als hij onze Max ongeoorloofd van de baan drukt bij een inhaalmanoeuvre.

In 2018 (2017 werd er geen Duitse GP verreden) eindigt Max net buiten het podium op P4. Het is tijdens deze Grand Prix wachten op een Safety Car (SC) als de baan glad is en een heleboel coureurs vechten om grip. De SC komt, maar voor een onverwachte gast. Sebastian Vettel verremt zich voor de Sachskurve – oftewel ongeluksbocht #13 – en eindigt in de bandenstapel. Opvallend genoeg klinkt er ook gejuich van de tribune – afkomstig van een grote groep Nederlandse supporters! Vettel baalt als een stekker en weet als geen ander hoe duur dit foutje kan blijken te zijn als aan het eind van het seizoen de grote prijzen worden verdeeld.

Copyright © 2019 Race Experience
Hulp nodig? Bel gemakkelijk met ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.