Formule 1 Grand Prix reizen
Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2019

Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2019

Formule 1 Verenigde Staten

Grand Prix® van de Verenigde Staten – Austin 2019

De Grand Prix van de Verenigde Staten – Austin is de thuisrace van de huidige eigenaren van de F1 – Liberty Media. De Grand Prix maakt sinds 2012 deel uit van het Formule 1-kampioenschap. De race vindt plaats op het Circuit of the Americas (COTA) dat ten zuidoosten van Austin ligt. Austin is tevens de hoofdstad van de staat Texas in de VS. Het Austin-Bergstrom International Airport bevindt zich trouwens vlakbij het circuit. Verder is de thuishaven van de huidige Grand Prix van de Verenigde Staten – Austin ontworpen door het Amerikaanse architectuur bedrijf HKS in samenwerking met Herman Tilke.

Het circuit heeft een lengte van 5,513 kilometer en telt 20 bochten. Bovendien volgt het Circuit of the Americas de natuurlijke glooiing van de omgeving. Het is een technisch circuit waarbij een coureur het juiste ritme dient te vinden. Vooral in de eerste sector, waar het hoogteverschil het grootst is en de snelle bochten elkaar direct volgen, is dit uitdagend. Bijzonder is dat het circuit, net als Singapore, Abu Dhabi en Interlagos, tegen de klok in wordt gereden. De baan staat ook bekend om de kijktoren die een geweldig uitzicht biedt op het circuit.

Max Verstappen behaalt bij zijn debuut in de Grand Prix van de Verenigde Staten – Austin (2015) een knappe 4e plek in de Toro Rosso. Dit is trouwens mede te danken aan een overwegend natte race. In 2017 herhaalt de Limburger deze prestatie, ditmaal in de RB13 van Red Bull Racing.

Zou het Max Verstappen lukken om voor het eerst op het podium te eindigen in Austin? Ervaar het met een uniek arrangement van Race Experience – uw specialist in F1-reizen!

Copyright © 2018 Race Experience
Hulp nodig? Bel gemakkelijk met ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.