Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix 2023

Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix 2023

Formula 1 Imola - FORMULA 1 GRAN PREMIO DEL MADE IN ITALY E DELL'EMILIA-ROMAGNA 2023

  • F1-tickets, -reizen en -experiences
  • Veilig en goed voorbereid op reis
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Servicegericht en transparant

Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix 2023

Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix

Op 24 juli 2020 maakt de F1 bekend dat het zal terugkeren op Imola met de Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix. Op de Autodromo Enzo e Dino Ferrari circuit in Imola zal het geluid van F1-motoren eindelijk weer klinken! Een saillant detail is dat het ‘slechts’ een tweedaags evenement betreft. Dus zonder de vrije trainingen 1 en 2 die traditioneel op vrijdag worden verreden.

Over het circuit

De Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari is een racecircuit nabij de Italiaanse stad Imola, 40 kilometer ten oosten van Bologna. Het is een van de weinige grote internationale circuits die tegen de klok in draait. Het circuit is vernoemd naar de oprichter van Ferrari, Enzo Ferrari, en zijn zoon Alfredo Ferrari. Het circuit heeft een FIA Grade One-licentie.

Racegeschiedenis

Het is lang de locatie voor de San Marino Grand Prix geweest. Jarenlang zijn er elk jaar twee grand prixs gehouden in Italië. Vandaar dat de race in Imola is vernoemd naar de nabijgelegen staat. Het circuit organiseert ook de Italiaanse Grand Prix van 1980. Daarna vindt de Italiaanse Grand Prix vooral plaats op de Autodromo Nazionale Monza. Wanneer de Formule 1 Imola bezoekt, wordt het gezien als het thuiscircuit van Scuderia Ferrari. Vervolgens komen massa’s Tifosi naar de baan om het lokale team te ondersteunen. In 2020 heeft Ferrari met Mugello al een race in de achtertuin en hier komt Imola dus bovenop.

Imola keert tijdens het seizoen 2020 terug naar de Formule 1-kalender om de sport te helpen hiaten in de kalender op te vullen. Deze worden veroorzaakt door annuleringen van andere races als gevolg van de COVID-19-pandemie. Waarbij de race Formula 1 Emilia Romagna Grand Prix komt te heten. Dit ter ere van de regio waar het circuit zich bevindt. Dit betekent ook dat het circuit een Wereldkampioenschapsrace zal organiseren onder een derde naam, na de Italiaanse Grand Prix (1980) en de San Marino Grand Prix (1981 – 2006).

In 2023 doet de FIA wederom een beroep op het prachtige circuit om een Formule 1-race te organiseren. Het circuit zal naar alle waarschijnlijkheid een vaste plek krijgen op de kalender. Op het circuit waar Mercedes in 2020 de 7e wereldtitel veilig stelde, krijgt Max Verstappen zodoende de kans om de late en daarom extra zure klapband uit 2020 weg te spoelen met champagne. Max slaagt hierin met verve door de enerverende en natte 2021 F1 Emilia Romagna GP soeverein te winnen!

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.