Bahreinse GP Feiten & Statistieken: Slechte start van het seizoen voor RedBull – Ferrari lijkt er klaar voor!

Photo by Getty Images / Red Bull Content Pool.

Een start om snel te vergeten. Max verstappen is er tijdens de eerste race van het seizoen niet in geslaagd om punten te pakken. De Grand Prix van Bahrein liep uit op een grote deceptie. Het weekend begon prima. De vrije trainingen waren naar behoren en op de kwalificatie viel ook weinig aan te merken. Vanaf P2 wist Verstappen er lang een spannende race van te maken, totdat zijn RB18 hem in de 54e ronde in de steek liet. 

Zondagmiddag, 16.00 uur Nederlandse tijd, de lichten gaan uit en de eerste race van het nieuwe seizoen is van start. Het seizoen waarin Max Verstappen zijn wereldtitel verdedigt. Verstappen start als tweede achter de ijzersterke Ferrari-coureur Leclerc. Sainz start vanaf drie en Perez vanaf vier. Daarachter een interessante rij; Hamilton en Bottas. Nu niet meer als teamgenoten, maar als (onverwachte) concurrenten.  

De start van de Nederlander is prima. Hij weet aansluiting te houden bij de Monegask en houdt Sainz op afstand. De start van Perez valt tegen, maar de Mexicaan herpakt zich goed en sluit snel aan bij Hamilton om hem in ronde 10 te passeren. Bottas’ start is dramatisch, hij valt terug tot buiten de top 10. 

In de zeventiende ronde volgt de eerste aanval van Verstappen. Op het rechte stuk zet de Nederlander ‘m naast de Ferrari en weet ie ‘m te passeren. Voor even. Eén bochtencombinatie later zit Lecler vlak achter Verstappen en weet hem met DRS eenvoudig terug te pakken. De komende 2 rondes herhalen deze stappen zich en weet Lecler de koppositie uiteindelijk te verdedigen. Ook de undercuts die Redbull op Ferrari probeert hebben niet de gewenste uitkomst. Dankzij de te rustige out-laps, waar Verstappen zich over de board radio boos over maakt, komt Max niet voorbij de Ferrari. Na Verstappen’s derde pitstop gaat het mis. Verstappen krijgt zijn auto niet goed meer de bochten door, en weet daardoor niet te profiteren van de door Gasly veroorzaakte Safety Car. In de slotfase gaat het helemaal mis. Max ziet problemen met de batterij en is genoodzaakt zijn race vroegtijdig te beindigen. Niet veel later, in de allerlaatste ronde van de wedstrijd, volgt ook zijn RedBull-collega Perez. Problemen met de motor zorgen ervoor dat de Mexicaan spint en niet verder kan. 

Leclerc is de grote winnaar van het weekend. De Monegask pakt pole en bekroont zijn machtige vertoon met de overwinning. Feest voor Ferrari, want Carlos Sainz pakt, mede door het uitvallen van Verstappen, P2. En daar is ie dan toch. Op P3. Lewis Hammilton. Magnussen wordt enorm knap vijfde met zijn Haas en Bottas lijkt herboren in de Alfa en eindigt als 6e. 

Archief

Copyright © 2023 Race Experience

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.