Formule 1 Grand Prix aanbod

Race Resultaat – Eifel Grand Prix 2020

Lewis Hamilton wint Eifel Grand Prix en evenaart winstrecord Schumacher!

Nürburgring, Duitsland – 11 oktober 2020

Voor het eerst sinds 2013 gaan de lichten uit op de Nürburgring voor een F1 Grand Prix. Lewis Hamilton komst als eerste over de eindstreep, gevolgd door Max Verstappen en Daniel Ricciardo! Hamilton weet op Duitse bodem het winstrecord van Michael Schumacher in de F1 te evenaren (91). Vanwege deze bijzondere mijlpaal overhandigt Mick Schumacher een originele helm van zijn vader aan de Brit. Een absoluut kippenvelmoment…

Hoewel Max het tempo van de Mercedes goed kan volgen, zit er niet genoeg snelheid in de Red Bull Honda om het Lewis daadwerkelijk lastig te maken. Verstappen zou wellicht een van de twee Merc’s op eigen kracht weten te verslaan, maar beiden is toch verdomd lastig! Het is alweer de 8e race dit seizoen waarbij Mercedes van begin tot eind leidt. Max weet op de valreep nog wel het bonuspunt voor de snelste raceronde op zijn naam te schrijven!

Eervolle vermeldingen zijn er voor natuurlijk Ricciardo, maar ook voor Perez en Hulkenberg. De Australiër met hoge gun-factor is al maanden in topvorm en verdient dit podium als geen ander. Cyril Abiteboul, teambaas van Renault, zal als gevolg van dit podium een door Daniel gekozen tattoo laten plaatsen! Bonus is dat Ricciardo P4 in het klassement overneemt van Lando Norris.

De Racing Points-coureurs rijden allebei een zeer verdienstelijke GP en nemen gezamenlijk P3 in het constructeursklassement over van McLaren. Sergio Perez zet tijdens de Eifel GP Ricciardo aan het werk om zijn P3 veilig te stellen en Hulkenberg is last-minute opgeroepen om Lance Stroll te vervangen. De Duitse Supersub, alias The Hulk, start als laatste, maar weet als 8e over de finish te komen!

In ronde 14 gaat het voor het eerst mis voor Valtteri Bottas. Hij verremt zich bij bocht 1 en Hamilton passeert hem in de Mercedes-Arena. Verstappen is de volgende die de druk opvoert bij de Fin. Mercedes heeft genoeg gezien en haalt Bottas naar binnen voor een vers setje banden waardoor de Finse coureur op een 2-stopstrategie wordt gezet. Valtteri zou overigens de eindstreep niet halen door problemen met zijn spiksplinternieuwe power unit. Ook Ocon, Norris (die lang strijdt om P3), Albon en Russel vallen uit.

In de 16e rondgang komt er een virtual safetycar situatie als gevolg van een touché tussen Kimi Räikkönen en George Russel. Russel kan niet meer verder en zijn auto moet worden opgeruimd. Kimi ontvangt later een 10s penalty voor het veroorzaken van dit ongeluk. Hamilton, Verstappen en Ricciardo maken gebruik van dit buitenkansje en glippen de pitsstaat in voor een relatief goedkope pitstop. De Williams van Russel is snel geruimd, want een ronde later mag er weer geracet worden.

Meteen zien we een duel tussen Kvyat (AphaTauri) en Albon (Red Bull Racing) ontvouwen. Kvyat verremt zich en gaat rechtdoor bij de chicane en komt de baan weer op waarbij hij de plek moet gunnen aan Albon. Albon gaat er aan voorbij, maar rijdt en passant de neus van Kvyat aan gort. De race van de Rus is hiermee praktisch voorbij. In ronde 24, als Albon dan al 2 keer (!) gestopt is – onder andere voor een lock-up in gevecht met de andere AlphaTauri van Gasly, wordt de teamgenoot van Verstappen naar binnen geroepen onder het mom van een mechanisch probleem. De Thai noteert daarmee een DNF.

Inmiddels krijgen we flashbacks naar de Hongaarse GP uit 2019 waarin Hamilton en Verstappen het hele veld op een ronde dreigen te zetten. Ricciardo, die na het uitvallen van Bottas P3 in handen heeft, rijdt op een minuut achterstand. In ronde 44 komt de safetycar in actie om de marshals kans te geven de stilgevallen McLaren van Lando Norris te verwijderen. Hieronder kruipt het veld weer naar elkaar toe, dusdanig dat Max bij de herstart een aanval van Daniel Ricciardo moet pareren. Uiteindelijk blijft de top 3 onveranderd en zien we Lewis Hamilton zijn 91e winst in de Formule 1 pakken. Hij evenaart hiermee het record dat op naam van Michael Schumacher staat en krijgt als eerbetoon uit handen van zoon Mick een originele Schumacher helm cadeau!

Over twee weken gaan we weer racen: dan is het de beurt aan het debuterende Algarve International Circuit! Het mooie circuit is dan het strijdtoneel voor de Grand Prix van Portugal – Portimão 2020. Het racecircuit biedt plek voor 100.000 man, is 4.692 meter lang en gelegen in Portimão, Portugal. Hier kun je de laatste tickets bemachtigen!

Photographer credit: 2020 Eifel Grand Prix, Sunday – LAT Images

P.NOCOUREURTEAMLAPSTIJDPTS
144Lewis HamiltonMERCEDES601:35:49.64125
233Max Verstappen*RED BULL RACING HONDA60+4.470s19
33Daniel RicciardoRENAULT60+14.613s15
411Sergio PerezRACING POINT BWT MERCEDES60+16.070s12
555Carlos SainzMCLAREN RENAULT60+21.905s10
610Pierre GaslyALPHATAURI HONDA60+22.766s8
716Charles LeclercFERRARI60+30.814s6
827Nico HulkenbergRACING POINT BWT MERCEDES60+32.596s4
98Romain GrosjeanHAAS FERRARI60+39.081s2
1099Antonio GiovinazziALFA ROMEO RACING FERRARI60+40.035s1
115Sebastian VettelFERRARI60+40.810s0
127Kimi RäikkönenALFA ROMEO RACING FERRARI60+41.476s0
1320Kevin MagnussenHAAS FERRARI60+49.585s0
146Nicholas LatifiWILLIAMS MERCEDES60+54.449s0
1526Daniil KvyatALPHATAURI HONDA60+55.588s0
NC4Lando NorrisMCLAREN RENAULT42DNF0
NC23Alexander Albon**RED BULL RACING HONDA23DNF0
NC31Esteban OconRENAULT22DNF0
NC77Valtteri BottasMERCEDES18DNF0
NC63George RussellWILLIAMS MERCEDES12DNF0

* Verstappen scoort een extra punt voor het rijden van de snelste ronde van de race. ** Albon ontvangt een 5-seconden tijdstraf voor het veroorzaken van een botsing.

Archief

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.