Formule 1 Grand Prix aanbod

Race Resultaat – Grand Prix van Rusland – Sotsji 2020

Bottas wint de Grand Prix van Rusland-Sotsji en geeft critici trap na!

Voor de zesde keer dit seizoen zien we een Formule 1-race eindigen met een podium voor Bottas, Verstappen en Hamilton. Het is voor het eerst dit jaar dat dit in deze volgorde plaatsvindt. Valtteri Bottas zegeviert voor de 9e keer in de koningsklasse van de motorsport en voor de 2e maal in Sotsji. Na de winst zegt de Fin op de boordradio: “To my critics, to whom it may concern: F*#% you!”.

Een beetje kleinzerige reactie voor de man die sinds 2017 in de meest dominante auto rijdt en tijdens de Russische GP profiteert van een 10s-penalty voor teamgenoot Hamilton. Valtteri evenaart hiermee het winstrecord van onze Max die sinds 2017 bij Red Bull Racing rijdt – vaak toch de derde snelste auto op de grid geweest achter de Mercedes en een onreglementair gestookte Ferrari. Bottas weet ook het bonuspunt voor snelste raceronde binnen te slepen en scoort daarmee het maximale puntenaantal (26).

Verstappen registreert zijn 38e podium en mag 18 WK-punten bijschrijven. Max beloont zichzelf voor een uitstekend optreden gedurende het GP-weekend te Sotsji. Verstappen stond niet eerder op het podium in Rusland. We zien het dan ook als een vroeg verjaardagscadeau voor de Nederlandse coureur die overmorgen pas 23 jaar wordt. Op zaterdag splitst de nu nog 22-jarige Limburger de Mercedes-coureurs en op zondag herhaalt hij dit huzarenstuk. Max ontvangt op zondag de Driver-of-the-Day-award voor zijn aandeel in de Russische GP.

Lewis Hamilton behaalt zijn 159e podium bij de Grand Prix van Rusland. De Britse coureur start op poleposition en behoudt comfortabel de leiding bij de start van de race. Helaas ontvangt de Mercedes-coureur een 10s penalty voor een niet geoorloofde oefenstart voorafgaand aan de grand prix. De straf wordt bij zijn 1e pitstop verplicht ingelost. Hierna rijdt Lewis terug naar een podiumplek, maar vormt hij geen bedreiging voor de 2e plek van Verstappen.

Bij Race Experience zijn we stilletjes aan fan aan het worden van Charles Leclerc. De Monegask eindigt in het koekblik van Ferrari op een zeer verdienstelijke P6. De jonge coureur nadert hiermee de 4e plek in het algemeen klassement op slechts 8 punten (57). Een stunt van jewelste zou het zijn als hij die 4e plek voor het einde van het seizoen weet te bemachtigen.

Andere uitblinkers van de Grand Prix van Rusland zijn Perez, Ricciardo en Kvyat. Laatstgenoemde behaalt een fraaie 8e plek dankzij een stint van 31 rondes op de harde band aan het begin van de race. De Rus rijdt voor zijn thuispubliek een foutloze race en laat zien over de benodigde snelheid te beschikken.

Sergio Perez laat al jaren zien een zeer consistente en snelle coureur te zijn – zo ook tijdens de F1-race in Sotsji. Ondanks dat zijn Racing Point zonder upgrades blijft (Stroll krijgt al twee races de voorkeur), rijdt de Mexicaan onbedreigd naar P4 op slechts 8s van het podium en maar liefst 17s (22s na toepassen penalty Riccardo) naar de rest van het middenveld. Perez dankt zijn 4e plek aan een mammoetstint op de softs van maar liefst 23 laps en toont aan heel zuinig te kunnen rijden op zijn banden als dat gevraagd wordt.

Perez heeft volgens ons ook de mooiste actie van de dag met deze fraaie inhaalmanoeuvre op Ricciardo. Sergio scoort 12 WK-punten voor het roze team dat de punten hard nodig heeft in de constructeurstrijd om P3 (104). McLaren bezit momenteel de 3e plek met 106 punten en Renault zit vol in de achtervolging met 99 punten.

Daniel Ricciardo laat in Rusland wederom zien in vorm te verkeren. De Renault-coureur haalt het onderste uit de kan door op P5 te eindigen. De Australiër eindigt als best-of-the-rest als we voor het gemak Sergio Perez bij de top 3 scharen. Ricciardo’s attitude is daarbij een inspiratie voor alles en iedereen. De altijd vrolijke Daniel krijgt tijdens de race namelijk te horen dat hij een 5s penalty ontvangt voor het overtreden van het baanlimiet bij bocht 2. Zijn reactie: “That’s OK. I’ll drive faster and make up for it.” Zo gezegd, zo gedaan!

Met deze heerlijk positieve houding sluiten we het artikel graag af. Over twee weken zijn we weer terug met de Grand Prix van Eifel op de Nürburgring! Hier zijn overigens nog enkele tickets voor beschikbaar – volg deze link om erbij te zijn!

Photographer credit: 2020 Russian Grand Prix, Sunday – LAT Images

PNOCOUREURTEAMLAPSTIJDPTS
177Valtteri Bottas*MERCEDES531:34:00.36426
233Max VerstappenRED BULL RACING HONDA53+7.729s18
344Lewis HamiltonMERCEDES53+22.729s15
411Sergio PerezRACING POINT BWT MERCEDES53+30.558s12
53Daniel Ricciardo**RENAULT53+52.065s10
616Charles LeclercFERRARI53+62.186s8
731Esteban OconRENAULT53+68.006s6
826Daniil KvyatALPHATAURI HONDA53+68.740s4
910Pierre GaslyALPHATAURI HONDA53+89.766s2
1023Alexander Albon**RED BULL RACING HONDA53+97.860s1
1199Antonio GiovinazziALFA ROMEO RACING FERRARI52+1 lap0
1220Kevin MagnussenHAAS FERRARI52+1 lap0
135Sebastian VettelFERRARI52+1 lap0
147Kimi RäikkönenALFA ROMEO RACING FERRARI52+1 lap0
154Lando NorrisMCLAREN RENAULT52+1 lap0
166Nicholas LatifiWILLIAMS MERCEDES52+1 lap0
178Romain GrosjeanHAAS FERRARI52+1 lap0
1863George RussellWILLIAMS MERCEDES52+1 lap0
NC55Carlos SainzMCLAREN RENAULT0DNF0
NC18Lance StrollRACING POINT BWT MERCEDES0DNF0

* Bottas scoort een extra punt voor het rijden van de snelste ronde van de race. **Ricciardo and Albon ontvangen een 5-seconden tijdstraf voor het incorrect terugkeren op de baan.

Archief

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.