Verkoop tickets F1 Grand Prix van Turkije: Hier wil je bij zijn!
F1-tickets, -reizen en -experiences
Veilig en goed voorbereid op reis
Persoonlijk en deskundig advies
Servicegericht en transparant

Verkoop tickets F1 Grand Prix van Turkije: Hier wil je bij zijn!

15 september 2020 - Jasper

Het prachtige Istanbul Park keert na jaren van afwezigheid weer terug op de F1-kalender. Fans van over de gehele wereld kijken rijkhalzend uit naar de race op dit uitdagende circuit. Niet voor niets noemde Bernie Eccelstone het circuit ‘’The best race track in the World’’. Goed nieuws voor de fans, de F1 GP van Turkije zal namelijk met publiek verreden worden. Dit wordt een race die u zeker weten niet wilt missen!

Tickets voor de F1 GP van Turkije boekt u natuurlijk bij Race Experience. De tickets zijn (straks) via de volgende pagina te boeken zijn.

De terugkeer van Istanbul Park

Op 15 november 2020, na een onderbreking van negen jaar, zal Intercity Istanbul Park gastheer zijn van de Formule 1, het belangrijkste motorsportevenement ter wereld. De F1 komt naar Istanbul als onderdeel van het 2020-programma en keert terug naar de stad waar tussen 2005 en 2011 de Grand Prix van Turkije werd verreden.

Ondanks de korte geschiedenis van het circuit te Istanbul binnen de Formule 1 hebben veel fans het circuit omarmd. Het uitdagende karakter van het circuit zorgt tussen 2005 en 2011 altijd voor genoeg spektakel. De crash tussen Red Bull-teamgenoten Vettel en Webber zullen veel F1-fans nog als de dag van gisteren kunnen herinneren. Ook de gevechten tussen grootheden Schumacher en Alonso en tussen teamgenoten Button en Hamilton zorgden ervoor dat de fans op het puntje van hun stoel zaten. Krijgen we dit jaar een titanenstrijd te zien tussen Hamilton en Verstappen?

De beste tickets voor Istanbul Park

Aangezien het circuit voor het eerst sinds 2011 weer op de kalender staat, zullen veel fans dezelfde vraag hebben: wat zijn de beste tickets voor de F1 Turkije? Omdat het circuit maar liefst 14 verschillende categorieën aanbiedt, hebben wij van Race Experience dit voor u uitgezocht.

Tickets F1 Turkije 2020 – Staanplaatsen (Budget)

De goedkoopste tickets voor de Formule 1 Grand Prix van Turkije zijn de staanplaatsen. De staanplaatsen zijn gelegen aan de buitenkant van het circuit tussen bocht 2 en bocht 9. Het staanplaatsengebied is opgedeeld in drie delen: tussen bocht 1 en 2 (staanplaats zone 1), tussen bocht 3 en 7 (staanplaats zone 2) en tussen bocht 8 en 9 (staanplaats zone 3). De entreekaarten zijn wellicht niet heel comfortabel, maar bieden wel uitstekend zicht op de baan. Veel fans die de spectaculaire bochtencombinatie (bocht 8) willen aanschouwen, kiezen dan ook voor staanplaatsen in zone 3. De staanplaatsen bieden namelijk beter zicht op bocht 8 dan de naastgelegen tribune  Zilver 4. Wanneer u staanplaatsen aanschaft, dient u wel rekening te houden met drukte. De meeste supporters zullen kiezen voor een plekje tussen bocht 7 en 9 waardoor hier uw zicht wellicht belemmerd zal worden. Indien u zeker wilt zijn van goed zicht op de baan, dan raden wij u aan te kiezen voor tribuneplaatsen.

F1 Turkije

 

Tickets F1 Turkije 2020 – Zilver (Middenklasse)

Met maar liefst 8 zilveren tribunes is er genoeg keus voor een mooie middenklasse tribune op Istanbul Park. Tribunes Zilver 2 (bocht 3-4) en Zilver 5 en 6 (bocht 9) worden gezien als de mindere tribunes, maar bieden wel een goed en voordelig alternatief voor de staanplaatsen.

De plekken met de beste prijs-kwaliteitsverhouding zijn naar onze mening Zilver 1, Zilver 7 en Zilver 8. Zilver 7 en Zilver 8 zijn gelegen in de laatste sector van het circuit. Vanaf tribune Zilver 7 heeft u prachtig zicht op de laatste en relatief langzame bochtencombinatie voor startfinish. Bijkomend voordeel van deze tribune is dat het gelegen is aan een lang recht stuk. De ideale plek dus voor actie op de baan. Tribune Zilver 8 is gelegen bij de bochtencombinatie voor startfinish. Met zicht op twee rechte stukken, het ingaan van de pitsstraat en de laatste chicane valt er vanaf deze plekken genoeg te zien en te beleven. Op deze plek vond ook de bekende crash tussen Red Bull-teamgenoten Vettel en Webber plaats.

Tribune Zilver 1 is gelegen bij bocht 1 en het uitgaan van de pitsstraat. Ondanks dat het zicht vanaf tribune Zilver 7 en Zilver 8 beter is te noemen, biedt tribune Zilver 1 wel de mogelijkheid om de coureurs door de eerste twee bochten te zien scheuren. Zeker bij de start van de race is dit een geweldige plek. Wilt u liever plaatsnemen bij de fameuze bocht 8 tijdens het F1-weekend op Istanbul Park? Kies dan de tickets voor tribune Zilver 4. De plekken zijn gelegen op behoorlijke afstand van de baan, maar bieden wel een mooi panoramisch uitzicht op deze beroemde bochtencombinatie en het rechte stuk richting bocht 9.

Alle zilveren tribunes zijn onoverdekt. Houdt dus rekening met de weerelementen als u voor een van deze tribunes kiest. 

Tickets F1 Turkije 2020 – Goud en Platinum (Premium)

Vanwege de relatief goedkope prijzen voor de Grand Prix van Turkije op Istanbul Park biedt dit evenement u de perfecte gelegenheid om de race vanaf de hoofdtribune te bekijken. Het circuit biedt maar liefst 5 tribunes aan op het rechte stuk. Goud Açık is de goedkoopste van het stel en tevens de enige onoverdekte gouden tribune. Naar onze mening kunt u beter kiezen voor tribune Goud 3. Deze tribune is wel overdekt en gelegen bij de eerste bocht na het rechte stuk bij startfinish; het is dus een zichtplek met veel potentie op inhaalacties.

Ook is het mogelijk om de F1 in Turkije te bekijken vanaf de hoofdtribune. Hier vindt u Goud 1, Goud 2 en Platinum. De 3 secties bieden allen fantastische plekken aan met zicht op het spektakel voor, tijdens en na de race. Indien u de meest complete tickets wilt bemachtigen, raden wij Platinum-kaarten aan. Deze sectie op de hoofdtribune bevindt zicht op de finishlijn en biedt hierdoor geweldig zicht op de pitsstraat en startfinish.

Enthousiast? De tickets zijn (spoedig) via de volgende pagina te boeken zijn.

Coronamaatregelen Istanbul Park

Het circuit heeft haar plannen voor het organiseren van de F1 Grand Prix van Turkije voorgelegd aan de FIA en de lokale autoriteiten. Deze plannen zijn goedgekeurd door de verschillende instanties.

Het circuit neemt verschillende maatregelen om de verspreiding van COVID tegen te gaan. Zo zal er voldoende ruimte tussen de zitplaatsen geboden worden en zijn er verschillende reinigingspunten op het circuit. U wordt verplicht een mondmasker te dragen tijdens uw bezoek aan Istanbul Park. Bij aankomst worden tevens de temperaturen van alle bezoekers gemeten. Indien uw temperatuur hoger is dan 37,5 graden Celsius, zal u een extra controle ondergaan. Wanneer de tweede temperatuurmeting ook negatief is, zal u de toegang tot het circuit ontzegd worden!


LET OP! Houdt u s.v.p. ook rekening met het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken? Deze staat (op het moment van publiceren) op Oranje voor Turkije en dit betekent dat afreizen afgeraden wordt. Kiest u er toch voor om af te reizen, dan zijn alle eventuele gevolgen (zoals onbetaald verlof van uw werk bij terugkomst) voor eigen rekening. Het reisadvies wordt dagelijks bekeken en indien nodig aangepast door het ministerie van Buitenlands Zaken. Het is en blijft uw eigen verantwoordelijkheid om wel of niet af te reizen. Tickets zijn niet vergoedbaar bij een negatief reisadvies (alleen als de organisator besluit de race zonder publiek te houden, is het mogelijk om een refund voor uw entreetickets aan te vragen). 

ANVR STO Calamiteitenfonds
© Copyright Race Experience 2023 Gebouwd door Saam' uit Groningen

Race Experience BV werkt direct met Lokale partners/promotors en is geautoriseerd wederverkoper voor event tickets. Daarom zijn we op geen elke manier verbonden met bedrijven die verbonden zijn aan de Formule 1. F1, FORMULA ONE, FORMULA 1, FIA FORMULA ONE WORLD CHAMPIONSHIP, GRAND PRIX en alle gerelateerde merken en/of trademarks van Formula One Licensing.