Formule 1 Grand Prix aanbod

Race Resultaat – Grand Prix van Toscane – Mugello 2020

Driemaal is scheepsrecht voor Hamilton en Albon!

Voor het eerst in de historie racet de Formule 1 op Mugello – het testcircuit van Ferrari in Italië Italië en de perfecte locatie voor de 1000e GP van Ferrari! De Grand Prix van Toscane is een werkelijke thriller met twee rode vlaggen en slechts 12 (!) coureurs die de finishvlag halen. We zien het fabrieksteam van Mercedes een perfecte score behalen met Lewis Hamilton voorop. Driemaal is scheepsrecht voor de Brit die maar liefst drie staande starts moet overleven voordat hij de finishvlag ziet. Lewis behaalt hiermee zijn 90e overwinning in de Formule 1 en zijn 69e winst voor Mercedes!

Ook voor Alex Albon, teamgenoot van Verstappen, is driemaal scheepsrecht voor het behalen van zijn eerste podium in de F1 (P3). De Brit van Thaise oorsprong was twee keer eerder dicht bij een top 3-finish, maar kwam telkens landgenoot Hamilton tegen als sta-in-de-weg. We hopen dat dit mooie resultaat veel zelfvertrouwen oplevert voor Alex.

Voor de oranje fan is de Toscaanse Grand Prix voorbij voordat deze goed en wel begint. Een technisch mankement bezorgt Verstappen een tweede DNF op rij. Natuurlijk helpt de actie van Pierre Gasly niet mee, maar de realiteit is dat Max de GP nooit had uitgereden. Na een heel goede lancering zien we de Limburger terugvallen in het middenveld als hij moeite heeft met het schakelen – “No Power” is de wanhopig klinkende boodschap aan zijn team.

Tot overmaat van ramp raakt Kimi Räikkönen de Red Bull-coureur van achteren, nadat de Fin op zijn beurt door Gasly getorpedeerd werd. Wonder boven wonder rijdt Räikkönen de race uit en eindigt hij op de baan als eerste Ferrari aangedreven auto de finish. Een 5s tijdstraf kost Kimi uiteindelijk een achtste plek (Leclerc profiteert), maar P9 is ook zeer verdienstelijk voor Alfa Romeo.

Bij het F1-debuut van Mugello gaat het bij bocht 3 dus direct mis: Gasly veroorzaakt een kettingbotsing waar de Franse coureur en Max Verstappen de voornaamste slachtoffers van zijn. Het betekent een DNF voor de oud-teamgenoten bij Red Bull Racing. Een safetycar (SC) wordt onmiddellijk de baan opgeroepen om de Honda aangedreven bolides te verwijderen.

Bij de restart, nadat de SC naar binnen is, gaat het direct wéér mis. Bottas, die de leiding bij de start had overgenomen van Hamilton, houdt het veld op om zijn koppositie tegen een slipstream te verdedigen. De verwarring achterin het veld is alom als een van de coureurs ten onrechte denkt dat de race onderweg is. Giovinazzi klapt als gevolg hiervan hard op de Haas van Magnussen waardoor er wederom sprake is van een kettingbotsing. Ter hoogte van startfinish is de chaos compleet en zien we een gevaarlijk ogende crash van Latifi, Sainz en Magnussen ontvouwen. Gelukkig zijn alle coureurs OK en blijft de schade beperkt tot materieel en gemiste WK-punten. Een rode vlag is het logische gevolg van de ravage op de baan.

De resterende 14 bolides begeven zich na de rode vlagsituatie voor een tweede keer naar de start-grid. We zitten inmiddels in ronde 9 en hebben welgeteld drie bochten geracet. Lewis Hamilton lanceert ditmaal wel goed en pakt de leiding in de GP terug. Het is vervolgens rustig in de race totdat Lance Stroll voor de 2e rode vlag van de dag zorgt. Een lekke band lijkt de oorzaak van een harde crash te zijn en gelukkig horen we al snel dat het goed gaat met de Racing Point-coureur. Nadat ook Ocon vanwege kapotte remmen al eerder de race gestaakt had, tellen we nog maar 12 coureurs in de race.

Na de rode vlag zien we de derde en laatste start van de dag. Lewis’ herstart is wederom goed en daarmee legt hij de basis van zijn 90e overwinning. De kers op de taart voor de Britse coureur is het behalen van het bonuspunt voor het rijden van de snelste raceronde. Daniel Ricciardo etaleert nogmaals zijn uitstekende vorm met het behalen van P4 en mist het podium – net als in Spa – op een haar. Het levert de goedlachse Australische coureur in dienst van Renault de Driver-of-the-Day-titel op!

Het is de eerste keer dit jaar dat een race opengesteld is voor publiek (3000 tickets). Een speciale groet voor onze gasten die via ons tickets hebben bemachtigd voor deze unieke race. De toeschouwers zijn de echte winnaars met 2,5 uur F1-actie, adrenaline, spanning en spektakel! Of zoals een zichtbaar uitgeputte Hamilton het na afloop verwoordde: “It’s like having three races on one day!”. Mugello is een circuit dat wat ons betreft de hype helemaal waar maakt en permanent thuishoort op de F1-kalender! De Formule 1 kent een rustpauze van 14 dagen voordat we dit bijzondere seizoen voortzetten in Rusland…Tot dan!

Photo by Mark Thompson – Photographer Credit: Getty Images / Red Bull Content Pool

P NO COURER TEAM LAPS TIJD PTS
1 44 Lewis Hamilton* MERCEDES 59 2:19:35.060 26
2 77 Valtteri Bottas MERCEDES 59 +4.880s 18
3 23 Alexander Albon RED BULL RACING HONDA 59 +8.064s 15
4 3 Daniel Ricciardo RENAULT 59 +10.417s 12
5 11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES 59 +15.650s 10
6 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT 59 +18.883s 8
7 26 Daniil Kvyat ALPHATAURI HONDA 59 +21.756s 6
8 16 Charles Leclerc FERRARI 59 +28.345s 4
9 7 Kimi Räikkönen** ALFA ROMEO RACING FERRARI 59 +29.770s 2
10 5 Sebastian Vettel FERRARI 59 +29.983s 1
11 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES 59 +32.404s 0
12 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI 59 +42.036s 0
NC 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES 42 DNF 0
NC 31 Esteban Ocon RENAULT 7 DNF 0
NC 6 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES 6 DNF 0
NC 20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 5 DNF 0
NC 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI 5 DNF 0
NC 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT 5 DNF 0
NC 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA 0 DNF 0
NC 10 Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA 0 DNF 0

* Hamilton scoort een extra punt voor het rijden van de snelste ronde van de race. ** Räikkönen ontvangt een 5s tijdstraf voor het kruisen van de pitsstraatmarkering. 

Archief

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.