Formule 1 Grand Prix aanbod

Race Resultaat – Grand Prix van Italië – Monza 2020

Na de race in Monza klinkt alsnog het Italiaanse volkslied!

Niet vanwege een miraculeuze comeback van Ferrari (het tegenovergestelde is waar), maar dankzij een zeer gelukkige AlphaTauri. De 999e race van Ferrari is een bizarre race met een zeer hoog entertainmentgehalte. Pierre Gasly is de gevierde man van het moment. Gasly is Driver-of-the-Day in Spa, Monza en racewinnaar in Monza. Zelfs de man die de COVID-tests afneemt voor de Italiaanse renstal staat na afloop feest te vieren – op gepaste afstand natuurlijk. Pierre verkeert in topvorm en verdient deze mentale opkikker dubbel en dwars. Het is de eerste Franse F1-winnaar sinds Olivier Panis die in 1996 de knotsgekke Monaco GP won met een Mugen Honda Ligier! Honda powerrrrr!

McLaren doet op zaterdag en zondag eigenlijk alles goed, maar komt 0.4s tekort voor de winst. Het is wel het team dat de meeste WK-punten verzamelt in Monza (30), maar het circuit dus toch verlaat met een nare nasmaak. McLaren domineert het middenveld en heeft bij het wegvallen van Hamilton zicht op racewinst.

Max Verstappen kent twee ongelukkige starts en verliest beide keren meerdere plekken. Het verloop van de wedstrijd zit de Limburger vervolgens ook niet mee. Het is pijnlijk maar duidelijk zichtbaar dat de Temple of Speed het Red Bull Racing chassis gewoonweg niet ligt. Tenslotte is dit het circuit waar Max keer op keer zijn gecalculeerde motor penalties voor lief nam. Gelukkig is het Monza baanontwerp vrij uniek en kunnen we Verstappen weer vooraan verwachten in de komende races.

De Ferrari-aangedreven bolides geven de race op Monza vorm en dit zonder ook maar één WK-punt te scoren. Eerst gaat Vettel rechtdoor bij een chicane nadat zijn remmen het begeven. Vervolgens geeft de Haas van Magnussen het op: “Oh something broke” is het droge commentaar van de Deen. Dit leidt tot een safetycar (SC) en het sluiten van de pitsstraat. Een ontwikkeling die ze bij Mercedes missen als ze Hamilton naar binnen roepen onder de SC. Dit levert Lewis een stop/go-penalty op. Nadat de SC naar binnenkomt, vliegt Leclerc bij de herstart er hard af bij La Parabolica. De impact is zo hard dat we allen opgelucht ademhalen als we Charles op eigen kracht uit de auto zien klimmen. Het ongeluk is reden voor een rode vlag en het tijdelijk staken van de race – zodat de bandenstapel gerepareerd kan worden.

De dag dat Hamilton zijn geliefde party mode keihard nodig heeft, is dit de eerste race zonder motor hulpmiddelen. Een niet geoorloofde pitstop onder de SC kost Hamilton de winst en dit terwijl hij opnieuw met vier vingers in de neus op weg lijkt naar zijn 90e overwinning. P7 is vervolgens het maximaal haalbare voor de Britse Mercedes-coureur na het dienen van de straf en een indrukwekkende comeback race. Bottas 3.0 is nog steeds geen duidelijke verbetering ten opzichte van voorgaande jaren. De Mercedes-coureur weet niet te imponeren en slaagt er alleen in om Räikkönen op eigen houtje voorbij te gaan. Wellicht dat oververhitting van de motor hier iets te maken mee heeft, maar Hamilton laat duidelijk zien wel te kunnen racen met de W11 in achtervolging.

De grootste winnaars van dit weekend, naast AlphaTauri en McLaren, zijn de 250 artsen en verplegers die op uitnodiging de spectaculaire race mochten bekijken! Grazie a tutti. Hopelijk krijgen we in Mugello een gepast vervolg…tot dan!

P NO COUREUR TEAM LAPS TIME/RETIRED PTS
1 10 Pierre Gasly ALPHATAURI HONDA 53 1:47:06.056 25
2 55 Carlos Sainz MCLAREN RENAULT 53 +0.415s 18
3 18 Lance Stroll RACING POINT BWT MERCEDES 53 +3.358s 15
4 4 Lando Norris MCLAREN RENAULT 53 +6.000s 12
5 77 Valtteri Bottas MERCEDES 53 +7.108s 10
6 3 Daniel Ricciardo RENAULT 53 +8.391s 8
7 44 Lewis Hamilton* MERCEDES 53 +17.245s 7
8 31 Esteban Ocon RENAULT 53 +18.691s 4
9 26 Daniil Kvyat ALPHATAURI HONDA 53 +22.208s 2
10 11 Sergio Perez RACING POINT BWT MERCEDES 53 +23.224s 1
11 6 Nicholas Latifi WILLIAMS MERCEDES 53 +32.876s 0
12 8 Romain Grosjean HAAS FERRARI 53 +35.164s 0
13 7 Kimi Räikkönen ALFA ROMEO RACING FERRARI 53 +36.312s 0
14 63 George Russell WILLIAMS MERCEDES 53 +36.593s 0
15 23 Alexander Albon RED BULL RACING HONDA 53 +37.533s 0
16 99 Antonio Giovinazzi ALFA ROMEO RACING FERRARI 53 +55.199s 0
NC 33 Max Verstappen RED BULL RACING HONDA 30 DNF 0
NC 16 Charles Leclerc FERRARI 23 DNF 0
NC 20 Kevin Magnussen HAAS FERRARI 17 DNF 0
NC 5 Sebastian Vettel FERRARI 6 DNF 0

* Hamilton scoort een extra punt voor het rijden van de snelste ronde van de race.

Archief

Copyright © 2020 Race Experience
Andere wensen? Bel ons op 050 205 78 01

Andere wensen? Vraag het ons!

Arrangement: {{ currentProduct }}
Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Wensen
Wilt u uw contactgegevens goed controleren, zodat wij de juiste gegevens ontvangen.
  • Uw aanvraag is succesvol verstuurd. We nemen spoedig contact met u op.